WEES ALS EEN BOLLYWOODSTER – VOER HAAROLIËN UIT

Haaroliën is een heel populaire haar- en hoofdhuidverzorgingsmethode. De trend is overgekomen uit het Midden-Oosten. Arabische en Indiase vrouwen brengen oliën aan op het haar, zodat het langer mooi en gezond wordt. Vele haarliefhebbers zijn al bekend met haaroliebehandelingen en ze bevelen het ten zeerste aan. Deze behandeling heeft vele mensen geholpen om met gespleten puntjes, een geïrriteerde hoofdhuid, roos en beschadigde lokken om te gaan.

Als jij ook mooi haar wilt hebben, probeer dan deze methode.

hair-oil-options

Wat is haaroliën?

Haaroliën gaat over het aanbrengen van olie op het gehele haar, op de hoofdhuid of alleen op de puntjes. Waarop en hoe je olie aanbrengt is afhankelijk van jou. De behandeling wordt aanbevolen aan iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht. Het zal droog, zwak, broos en beschadigd haar regenereren. Dankzij zulke verzorging, worden jouw lokken glanzend, gezond, gemakkelijk te kammen, weerbaar tegen schade. Huidcellen in de hoofdhuid zullen beter worden voorzien van zuurstof, talgklieren zullen normaliseren en haarzakjes zullen sterker worden.

Hoe kun je je voorbereiden op haaroliën?

Zodat de behandeling het gezochte resultaat geeft was je het haar om het te reinigen tegen overmatig talg, vuil en cosmetische resten. Dit zal het mogelijk maken om de siliconen kwijt te raken, evenals paraffine en andere producten die het haar een dikke en vettige laag geven. Shampoo met SLS verdunnen met water, en na het voltooien van de haaroliebehandeling breng je een haaroliemasker aan of een hydraterende conditioner.

Welke olie voor haaroliën?

De keuze van de olie is afhankelijk van de haarporositeit, het niveau van schade en type hoofdhuid. Begin met de oliën die je hebt in je keuken. Zonnebloemzaadolie, olifjolie of druivenpitolie zijn ideaal. In drogisterijen, gezondheidswinkels of op het internet vind je tal van cosmetica. Deze producten matchen met de professionele haarverzorging. Kies uit oliën als: maïs, kokos, lijnzaad, argan, tamanu, zoete amandel, jojoba, avocado, macadamia. Onthoud dat de hoofdhuid en haarpuntjes kunnen worden behandeld met totaal verschillende cosmetica. Waarom? De delen van het haar kunnen variëren met de porositeit en niveau van schade.

Hoe vaak moet je haaroliën uitvoeren?

Als jouw haar beschadigd is, voer dan vrij vaak haaroliën uit. Een keer per week is echter genoeg. Houd altijd in gedachten dat veel haaroliën net zo veel haarwassen vereist. Door shampoo te gebruiken met zeer reinigende werking, verwijder je de beschermlaag en veroorzaak je een overtallige talgafscheiding. Net zo belangrijk is de tijd die je toewijdt aan het laten zitten van de olie in het haar. De behandeling kan tevredenstellende resultaten bieden indien slechts na een paar uur uitgespoeld. Desondanks kunnen nog betere effecten worden waargenomen als de olie ’s nachts op het haar blijft zitten. En hoeveel olie moet je aanbrengen op je haar? Dit is afhanelijk van de lengte en dikte. Sommige mensen hebben maar twee druppels nodig, terwijl anderen twee eetlepels nodig hebben.

Haaroliemethoden. Met welk van hen ben jij bekend?

Er zijn tal van haaroliemethoden. De meest populaire zijn: droog, nat, mist, met conditioner, met sprayserum en haaroliën in de kom. Droge haaroliebehandeling is gebaseerd op het aanbrengen van olie op droog en nog ongewassen haar. Helaas kunnen resten van talg, vervuiling en cosmetica de toegang van voedende ingrediënten tot de binnenste haarstructuur beperken. Daarom moet je een natte haaroliebehandeling uitvoeren. Maak de lokken nat en breng dan de olie aan. Na ongeveer een uur was je je haar met shampoo en warm water.

In plaats van water gebruik je een haarmist. Zelfs degene die je thuis zelf maakt. Je kunt de mist van de drogisterij aanvullen met aanvullende hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, eiwit of aloë. Waar is een andere methode op gebaseerd? Haaroliebehandeling met conditioner gaat over het combineren van olie met andere conditionerende cosmetica. Kies een conditioner vrij van siliconen, paraffine en andere ongunstige stoffen. Op vochtig haar breng je de conditioner aan, dan de olie. Na ongeveer een uur was je en droog je het haar.

Waarschijnlijk is de beste haarolie degene met handgemaakte cosmetica. Meng de olie, conditioner/haarmasker met water (je kunt aloësap gebruiken in plaats van water). Giet het in het flesje met de verstuiver en gebruik het dan naar wens. De laatste methode omvat het dippen van haar in een kom met water en olie. Natte lokken doe je in een handdoek en na een uur of twee was je ze grondig uit.